Park Place

This re-modelling of a South Yarra residence visually connects sightlines, within the dwelling, to the adjacent Yarra Park.

The main living areas are re-orientated to allow the open plan kitchen to link the private courtyard at the rear to the central living and dining areas within the home. This re-configuration allows unhindered views to the greenery of the park. 

Playful elements have also been incorporated into the design: a staircase doubles as a bookshelf, connecting the ground and first floors, and a jellyfish fish tank doubles as a screen (concealing a private staircase connecting the living areas and the private master bedroom).

The re-modelling of the dwelling, into an open plan living arrangement, allows for cross ventilation and greater solar penetration, while sculptural elements blur the boundaries between art and architecture. 

  • Client Private Commission
  • Location South Yarra
  • Project Duration 2012 – 2013
  • Floor Levels 4
  • Floor Area 600 sqm