Red Hill House

This playful holiday home utilises natural elements to reflect its rural surrounds. Natural timbers line floor, walls and ceilings and imbue a sense of warmth and escape into the dwelling.

The site overlooks a vast stretch of ocean and farmland, however, entry into the home is choreographed to hide the excitement of the property's panoramic views until the very last moment - just before the visitor enters the dwelling. 

Vast glazed panels open up the living and dining areas to the rural surrounds and a suspended fireplace provides a point of connection. 

The dwelling links rural and contemporary living into a home which escapes the hustle and bustle of everyday urbanity. 

  • Client Private Commission
  • Location Red Hill
  • Project Duration 2008-2012
  • Floor Levels 1
  • Floor Area 160 sqm